Пресс-центр > Статьи и публикации > Заповнюємо таблицю 5 звіту по ЄСВ без помилок
Заповнюємо таблицю 5 звіту по ЄСВ без помилок

Питання: Застрахована особа звільнена з основного місця роботи 18 січня 2014 року і прийнята на це ж підприємство з 22 січня 2014 року за договором ЦПХ. Яким чином відобразити у звітності, а саме у таблицях 5 та 6 додатка 4, таку ситуацію?

Якщо протягом звітного періоду було укладено або розірвано трудовий чи цивільно-правовий договір, страхувальник зобов’язаний сформувати та подати таблицю 5 додатка 4 за той місяць, у якому відбулися такі події. При цьому факт звільнення застрахованої особи з основного місяця роботи та факт заключення з нею договору ЦПХ на виконання робіт відображається окремими рядками. У першому рядку закінчення трудових відносин, а в наступному – початок цивільно-правових.

Щодо таблиці 6, інформація про суми нарахованої заробітної плати та винагороди за угодами ЦПХ відображаються також окремими рядками з кодами категорії застрахованої особи 1 та 26 відповідно.

При цьому інформація про кількість календарних днів перебування у трудових (цивільно-правових) відносинах зазначається у одному з рядків. Враховуючи методичні рекомендації Пенсійного фонду з цього питання, це краще робити у рядку, де відображаються дані про суми заробітної плати. У даному випадку це буде 28 днів.

Людмила Щипка
Бізнес-аналітик, консультант